Wat is Domotica

Ervaar het gemak en comfort in huis met de nieuwste techniek domotica. Domotica in de woning maakt het mogelijk om de gordijnen op afstand open of dicht te doen, de lampen in of uit te schakelen. De verwarming vanaf de tablet bedienen is ook een vorm van domotica. Domotica wordt gebruikt om in de woning producten te bedienen door middel van huisautomatisering. 

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden met dit systeem. Het is allereerst belangrijk om voor de aanschaf na te denken over wat je zoal in het huis wilt automatiseren en op welke manier, let naast de mogelijkheden ook op het bedieningsgemak. Domotica is niet hetzelfde als smart home, deze techniek gaat een stap verder. Een woning die bijvoorbeeld zichzelf opwarmt, omdat het ‘weet’ dat er straks iemand thuiskomt, mag zich een smart home noemen. Domotica wordt bediend door mensen. 

Ervaar het gemak met domotica

Domotica in huis vergroot het leefplezier, het levert naast gemak en veiligheid ook energiebesparing op. Schrik daarom niet van de kosten, maar denk op lange termijn aan het rendement. Een goed advies en specialist zijn aan te raden bij de aanschaf en installatie van een dergelijk domotica systeem.