Energie besparen door goede isolatie.

Energie besparen begint bij een goede basis: je woning isoleren. Voor het isoleren van de woning zijn verschillende mogelijkheden: dakisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie en gevelisolatie.

Isolatie vanaf de binnenkant van de woning

De ervaring leert dat isolatie vanaf de binnenkant wat uitdagingen met zich meebrengt. Met name de kans op naden en kieren die overblijven en niet geïsoleerd worden. Hierdoor ontstaan koudebruggen, dat gaat schimmel opleveren door de condens die ontstaat bij de kieren, en het onvoldoende kunnen weg ventileren. Daarnaast is het een hele klus om het huis volledig vanuit de binnenkant aan te pakken. Alle ruimtes zullen ontruimd moeten worden, er komt veel timmerwerk aan te pas, vloerbedekking moet worden aangepast en er komt veel stof vrij, met alsnog een vrij grote kans op naden en kieren waar tocht doorheen komt en koudebruggen ontstaan. 

Gevelisolatie

Een andere mogelijkheid is om de gevels van buiten te isoleren. Hiermee wordt het ontstaan van koudebruggen voorkomen. De gevel krijgt een stevige upgrade waarmee het gevelonderhoud verschoven kan worden. Deze investering laat tegelijk de woning in waarde stijgen. 

Wanneer het huis eenmaal goed is geïsoleerd leidt dit tot een lagere energierekening, en het gevelonderhoud hoeft voor langere tijd niet meer te worden uitgevoerd. Op de lange termijn levert het meer financieel voordeel op dan een beperkte investering met isolatie vanuit de binnenkant.