Besparen met dakisolatie

Vorige maand hadden we het over het beter isoleren van de muren. Een ander alternatief om te besparen op de energierekening is dakisolatie. Bekijk de voor- delen van goede dakisolatie.

Voordelen van goede dakisolatie
Warmte in huis stijgt omhoog en als jouw dak niet goed geïsoleerd is, verdwijnt deze warmte heel snel uit huis. Hierdoor heb je langer dan nodig de verwar- ming aan. Vooral in oudere huizen is er vaak slechte dakisolatie, waardoor je onnodig veel verwarmingskosten hebt. Ook tijdens de zomermaanden heeft het goed isoleren van je dak voordelen. Als het heel warm is en de zon schijnt dan zorgt het geïsoleerde dak ervoor dat de warmte buiten blijft. Zo houd je het in de zomer binnen lekker koel en in de winter lekker warm.

Besparen op je energierekening
Goede dakisolatie bespaart dus flink op je energierekening. Jaarlijks kan dat oplopen tot wel €650 euro! Door een lagere energierekening verdien je de kos- ten van een dakisolatie binnen een paar jaar terug. De overheid stimuleert door middel van subsidies het plaatsen van dakisolatie, waardoor de kosten van de aanschaf nog lager worden en je dus nog sneller bespaart.

Groener energielabel door goede dakisolatie
Naast de voordelen voor je energierekening, heeft goede dakisolatie ook positieve invloed op de waarde van je huis. Tegenwoordig is het verplicht om bij het verkopen van je huis je energielabel te laten zien. Hoe energiezuiniger jouw huis, hoe beter de verkoopprijs.

Wil je meer weten over het goed isoleren van jouw huis en besparen op jouw energierekening? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.