Duurzamer wonen in een jaren 40 woning

Toen de huizen tussen 1940 en 1960 werden gebouwd, werd er nog niet zo veel rekening gehouden met de energiezuinigheid. Door kleine aanpassin- gen aan je huis kan je jouw jaren 40 huis een stuk duurzamer maken. Duur- zaam Huis Bouwen biedt handige tussenoplossingen die er bijvoorbeeld voor zorgen dat je gasverbruik omlaag gaat, je helemaal van het gas af bent, betere woonisolatie en een lagere temperatuur voor de verwarming.

 

Energie besparen in een ouder huis?

Door goede gevel of spouwisolatie bespaar je een hoop energie. De warm- te blijft langer hangen waardoor de verwarming minder lang aan hoeft. Daardoor daalt het energieverbruik en de kosten. In minder dan 3 jaar heb je de kosten er al uitgehaald en bespaar je tot wel €500 per jaar. Je hebt 3 manieren om jouw gevelisolatie te verbeteren:

 

1. Spouwmuren

Bij een spouwmuur worden er twee stenen muren geplaatst met daar- tussen een ruimte die opgevuld kan worden. Die ruimte, ook wel spouw genoemd, wordt gevuld met piepschuim of glaswol. Natuurlijk wordt het netjes afgewerkt en zie je er uiteindelijk niks meer van.

2. Buitengevel isoleren

Bij het isoleren van de buitengevel laat je isolatiemateriaal tegen je buiten- muur plaatsen. Dat zorgt ervoor dat je muren er weer als nieuw uitzien.

3. Binnengevel isoleren

Als er niks aan het uiterlijk van de buitenmuren gedaan mag worden, is aan de binnenkant isoleren ook mogelijk. Door het gebruiken van hardschuim en gipsplaten zorg je voor een snelle en eenvoudige oplossing.

Meer weten over de eventuele tussenoplossingen voor het beter isoleren van jouw jaren 40 woning? Neem dan contact met ons op en bekijk wat er mogelijk is.