Waarom wachten met zonnepanelen?

Heb je een geschikt dak en ben je van plan om nog jaren in je huidige woning te blijven wonen? Dan is het verstandig om zonnepanelen aan te schaffen. Zelfs als je de financiële middelen niet direct hebt, dan kan je met aantrekkelijke leningen al snel genieten van zonne-energie. 

Besparen op energiekosten

De huidige panelen leveren elke dag zoveel kilowatturen die je veel kosten op de energierekening bespaart. Juist Nederland is bij uitstek het geschikte land voor zonne-energie. Niet alleen omdat het aantal zonuren ruimschoots voldoende is om genoeg kilowatturen op te wekken, maar ook omdat wij in Nederland de teruglevering van kilowatturen mogen verrekenen met de geleverde stroom op momenten dat de panelen niet of te weinig kilowatturen leveren. Waarom dan nog wachten?

Voordelen zonnepanelen

Zon in Nederland? Jazeker! Je verwacht het misschien niet, maar de zon aan de Franse rivièra levert maar anderhalf keer meer energie dan diezelfde zon in Nederland. En dat terwijl het in Frankrijk veel vaker zonnig en warm is. Dit komt omdat zonnepanelen ook werken als het bewolkt is. Wolken houden slechts een deel van het zonlicht tegen, de rest wordt verspreid. Met het plaatsen van zonnepanelen verbeter je het energielabel van jouw woning. Dit maakt de woning aantrekkelijker indien je jouw woning in de toekomst gaat verkopen. Daarnaast zorgen ze voor lagere energiekosten. Al met al zullen panelen een waarde verhogend effect hebben voor de lange termijn.

De mogelijkheden voor zonnepanelen bespreken? Neem contact met ons op.