Nieuwbouw 'Cube' woning in Rosmalen

Hiernaast ziet u het ontwerp van een nieuwbouw woonhuis voor een jong gezin met twee kinderen. De woning is dusdanig ontworpen dat deze ook in de toekomst aan hun wensen kan voldoen.

De woning is traditioneel bestaande uit twee bouwlagen met een kap, maar is modern vormgegeven. Hiervoor is gekeken naar de omliggende bebouwing. Het concept bestaat uit een speelse witte belijning die de dakranden en entree van de woning accentueert. Door het toepassen van een zwart / antraciet metselwerk steen en een donkere dakpan wordt de witte belijning extra versterkt. De achterzijde van de woning is naar de grote tuin gericht. Hier opent de woning zich door de meer horizontale vormgeving en het toepassen van grote kozijnen. De veranda aan de achterzijde van de woning geeft een geleidelijke overgang van binnen naar buiten. Door het doorzetten van de witte belijningen in de dakrand onstaat er een horizontale en open gevel.

'DHB heeft ons enorm geholpen met de uitvoering maar ook het ontwerp van ons droomhuis.' - Fam. van Dijk